Gennem året har en række kunder været på besøg ude hos håndplukkede grøntleverandører – også kendt som ”Sæson MasterClasses”, som du også kan tilmelde dig.
Kom på MasterClass og få inspiration til hverdagen
16.09.2019En Sæson MasterClass foregår typisk hos en lokal avler og begynder med en rundvisning i produktionen. Derefter dykker man ned i både teori og praksis om frugt og grønt gennem praktiske smagsøvelser, madlavning og erfaringsudveksling udover dagen.
Initiativet faciliteres af Sæson, som er en kampagne finansieret af Dansk Gartneri og EU. Annemette Østergaard Bach, der er Kursusleder ved arrangementerne fortæller, at kampagnen bygger på at få mere grønt på menuen og give inspiration til, at disse varer får en mere central rolle i madlavningen og retterne.
Annemette fortæller, at Sæson MasterClasses har været afholdt i 3 år, og at tilbagemeldingerne fra deltagerne har været positive. ”Vi har afholdt denne type MasterClasses i 3 år. Tilbagemeldingen, vi har fået, er, at deltagere er glade for at besøge avlerne, fordi det giver en helt anden forståelse at tage gummistøvlerne på og se markerne. Hvordan står løg, hvordan dyrker man kål og broccoli. Simpelthen at høre avleren dele ud af sin faglige viden og fortælle om sit arbejde og de små, vigtige facetter han har indflydelse på og ikke har indflydelse på ude i marken”, fortæller Annemette.
Alt dette er med til at tilføre ny viden til køkkenerne udenfor deres fagområde og ikke mindst skabe en fælles forståelse mellem producent, grossist og køkken, der også kan bære frugt efterfølgende ift. gensidig sparring, forklarer Annemette.
Derudover er sæsonerne en essentiel del af leverandørbesøgene. ”Vi vil gerne give køkkenerne opmærksomheden på, hvordan sæsonen forandrer sig. Hvilke grøntsager er i sæson i september, og hvilke er i april, så køkkenerne på den måde hele tiden får den højeste kvalitet, og så meget friskhed som muligt ud på tallerkenerne.”
Steffen Jespersen, Grøntspecialist ved Fantastisk Frisk Frugt og Grønt deler begejstringen vedrørende Sæson MasterClasses.
”Vi kan virkelig se effekten af at komme tæt på råvaren. Det at få sat øjne på, hvem grøntproducenten er, det giver en fantastisk forståelse af, hvor varen kommer fra, hvordan den dyrkes, og ikke mindst alle de fantastiske måder, man kan bruge den på”, fortæller Steffen Jespersen. Under et leverandørbesøg hos Tvedemose Champignon blev gæsterne eksempelvis inspireret til, hvordan umami-rige svampe kan være fantastiske til at lave kødfrie retter med.
”Vi vil rigtig gerne stikke lidt til vanerne ude i køkkenerne og vise, at det kun er fantasien, der sætter grænser ved anvendelsen af grønt. Og så er det bare fantastisk at se, hvordan folk, der arbejder professionelt med mad, tackler de opgaver, der bliver givet dem ude på besøgene, og give dem noget med hjem i kufferten”, afslutter Steffen.
Der afholdes løbende MasterClasses rundt om i landet. Kontakt din lokale konsulent for at høre mere om, hvor det næste arrangement afholdes, og book din plads – naturligvis helt gratis.
GÅ TILBAGE