Blomkål er både smuk, sund og så kan det bruges på adskillige måder. Her i artiklen får du gode tips til, hvordan du nemt skaber variation og god smag med grøntsagen.
Knæk blomkålskoden
20.06.2018Hele hovedet
Den flotte kæmpeblomst kan dampes og serveres hel med eksempelvis en fyldig crèmefraiche-dressing. Derudover kan du også bruge bladene fra blomkålen i en salat, eller du kan blende det til en lækker smagsfyldt pesto, som du enten kan hælde over salaten eller servere med brød.
Skiver
Del blomkålen i mindre buketter og skær disse i fine tynde skiver. Mariner dem derefter i en marinade af fx olivenolie, citron og friske krydderurter, og så har du en lækker sund snack.
Blomkålsris
Riv blomkålen på det grove rivejern og server det som ris til boller i karry. På den måde får du nemt tryllet lidt ekstra grønt ind i din ret.
Buketter
Knæk de små buketter af stokken, kog dem al dente og server dem som lækkert tilbehør til dit kød. Du kan også stege buketterne på panden sammen med nogle af dine yndlingskrydderier, så de tager smag deraf.
Stokke
Gør kål på stokken i en klassisk blomkålgratin eller kog stokken i mælk og blend det til en cremet suppe.
Og husk så den vigtigste regel, når du arbejder med blomkål: den må endelig ikke koges for længe!
Kilde: Sæson-web.dk
GÅ TILBAGE