Gå på æblerov

Gå på æblerov

De danske æbler har sæson fra sommeren til sidst på efteråret. Der er masser af dejlige smagsoplevelser og gastronomiske muligheder med den smukke frugt, som kan meget mere end blot at være sød i kager og desserter.


Rød Ingrid Marie

Mellemstort, mørkerødt spiseæble. Fast og saftigt med frisk syrlig-sød smag. Fremragende til madlavning og bagning, men også rigtig dejligt at spise for sig selv. Efterårsæble.

Cox Orange
Mellemstort, rødgrønt spiseæble. Fast, halvtørt og lettere sødligt frugtkød med kraftig aroma. Brug det til bagning, madlavning, salater og desserter. Efterårsæble.

Elstar
Mellemstort, rødgult spiseæble. Fast og saftigt med fin syrlig-sød smag og aroma. En blanding af Golden Delicious og Ingrid Marie. Virkelig godt spiseæble, men også god til madlavning. Efterårsæble.

Spartan
Et virkelig smukt, mellemstort spiseæble med nærmest blommefarvet skræl. Kødet er meget saftigt med megen sødme, middel syrlighed og ingen eller svag aroma. Efterårsæble.

Mutzu
Et stort, grønt og fast æble, som er en krydsning mellem Golden Delicious og Indo. Smagen er ret syrlig, og det er derfor et rigtig godt æble til kager og madlavning. Forholdsvist sjældent herhjemme. Efterårsæble.

Guldborg
Lille, grønt spiseæble med røde striber. Gammel dansk sort, der nærmest dufter af barndommens somre. Syrligt og ekstraaromatisk, god til salater. Spises helt frisk. Sommeræble.

Discovery
Middelstort spiseæble med lysende rød dækfarve. Sødt, let aromatisk frugtkød. Brug det til desserter og salater eller spis det som det er, smager fantastisk. Sommeræble.


Rød Gråsten
Middelstort, rødt spiseæble med grønlige nuancer. Sprødt og saftigt med syrlig-sød aroma. Perfekt til bagværk og desserter. Sommeræble.

GÅ TILBAGE

Relaterede varer