Eksperimentér med nye spændende smagsoplevelser med fermenterede grøntvarer.
Fantastisk Fermentering
01.04.2017Fermentering er en gammel konserveringsmetode, som de seneste år har vundet frem på restauranternes menukort. Ved fermentering bliver sukkeret i grøntsager til bl.a. mælkesyrer, eddikesyrer og kuldioxid og transformerer dermed smagen af de grønne varer. Fermenteret grønt forbindes med godt gammeldags håndværk og kan være med til at introducere nye smagsoplevelser i dine retter.
Nedenfor finder du 8 gode råd, du kan have i tankerne, hvis du vil i gang med fermentering:
1) Grøntsagerne skal være dækket af væske i glasset, og låget på glasset skal lukkes tæt.
2) Lad grøntsagerne fermentere ved en temperatur på 15-18 grader.
3) Husk god køkkenhygiejne. Hold køkkenbord, skærebræt, knive og hænder rene, så grøntsagerne ikke bliver forurenet med bakterier.
4) Brug råvarer af god kvalitet og så friske som muligt. Jo mere frisk grøntsagen er, desto flere af de smagsgivende mælkesyrebakterier er der i grøntsagen.
5) Ved tørsaltning af grøntsager skal der bruges 1,5-2% salt af grøntsagernes samlede vægt.
6) Ved lagesaltning skal der bruges en saltlage på 5% (f.eks. 50 g salt til 1 liter vand).
7) Brug altid havsalt da det ikke er tilsat jod eller antiklumpningsmidler.
8) Skold glassene før de bruges til at fermentere i.
Gå på opdagelse i spændende varer velegnet til fermentering nedenfor.
GÅ TILBAGE