Disse 12 grønne bud er et must for ethvert køkken

Disse 12 grønne bud er et must for ethvert køkken

For at du altid har friske og velsmagende grøntvarer ved hånden, har vi udarbejdet en liste over 12 grønne bud, der er essentielle for ethvert køkken.

For at du altid de rigtige- og velsmagende grøntvarer på lager, så har vi udarbejdet 12 grønne bud, som kan være med til at sikre dig den bedste holdbarhed og smag af dit frugt og grønt. 

1) Sørg for at bevare en ubrudt fødekæde
Når varerne udsættes for så lidt unødvendig varme som muligt, holder varerne sig friske og smagfulde inden for den lovede holdbarhed.


2) Køb grønt i sæson
Ikke nok, med at grøntvarer i sæson bare smager bedre, så er de også billigere. Der er derfor både fordele for både dine gæster og jeres regnskab ved at have en menu, der er tilpasset den aktuelle sæson.

3) Køb kun til næste leverance
Køber man, kun det der skal bruges op til næste leverance, så sikres smag og friskhed i de varer, I anvender i køkkenet.

4) First in, first out
Kig på batchnummer eller datoen på varerne, og sørg for, at de varer der, kommer først ind, kommer først ud i køkkenet.

5) Emballér varerne forsvarligt i kølerummet
Sikrer du dig dette, kan du forhindre fordampning og udtørring af dine varer.


6) Hold disse varer adskilt
Særligt grønt med ethyl – eksempelvis æbler kan være med til at speede modningsprocessen op for andet grønt, så sørg for at adskille disse grøntvarer fra hinanden for at få så lang en holdbarhed som muligt.

7) Ikke alt skal køles
Opbevar eksempelvis aldrig bananer, avocado eller løg i kølerum. Disse varer kan få køleskader og bør derfor være opbevaret adskilt fra resten af dine kølevarer.

8) Opbevar aldrig dit grønt under køleblæser
Står grønt under en køleblæser, risikerer du, det får kuldeskader. Placér derfor grøntvarerne i dit kølerum, hvor de ikke står direkte i køleblæserens udblæsning.

9) Opbevar aldrig snitgrønt indenfor kølerumsdøren
Opbevar i stedet snitgrønt bagerst i kølerummet ved +5 grader – på den måde får du mest holdbarhed, og smag af det frisksnittede grønt.

10) Uindpakket grønt skal opbevares i eget kølerum, og ikke med andre madvarer
Appelsiner kan eksempelvis afgive smag til æg, så derfor er det bedst at opbevare grønt adskilt fra dine andre madvarer.

11) Skyl altid frugt & grønt
Af hensyn til hygiejnen skal du huske altid at skylle dit frugt og grønt i frisk vand. Men husk – det gælder ikke frisk snitgrønt eller udskåret frugt, som er skyllet på forhånd.

12) Husk at give alle detaljerne med ved reklamationer
Hvis du mod forventning måtte have en reklamation til de grønne varer, som jo er naturvarer – så husk at oplyse, hvad varen fejler, hvorfor, varetypen, mængde, batchnummer og leveringsdag. Så har vi bedst mulige forudsætninger for at følge op- og udbedre din reklamation.

 

Vi ønsker dig god fornøjelse med Fantastisk Frisk Frugt & Grønt.

GÅ TILBAGE

Relaterede varer