Kom tæt på Danmarks førende grøntudbyder

Kom tæt på Danmarks førende grøntudbyder

Med 61 producenter tilknyttet er GASA Nord Grønt den førende udbyder af danskproduceret frugt og grønt - både når det glæder konventionelle og økologiske varer. Kom tættere på dem i dette portræt.

GASA Nord Grønt er en af de store leverandører til Fantastisk Frisk Frugt og Grønt og leverer mange af de velsmagende nyhøstede varer til sortimentet. 

Lokale avlere og høj fødevaresikkerhed
Hos GASA Nord Grønt består deres helt særlige kompetencer blandt andet i et tæt samarbejde med de lokale avlere, hvilket gør det muligt for dem at levere helt friske produkter til køkkenerne rundt i landet. Derudover har virksomheden også særdeles stor fokus på at sikre høj fødevaresikkerhed, og på nuværende tidspunkt har mere end 95 % af deres produkter opnået den internationale certificering GLOBAL GAP. Det betyder, at man kan være helt sikker på, at der både er tænkt på sporbarhed, medarbejdertrivsel og miljø, når man køber varer, der er produceret gennem GASA Nord Grønts avlere. ”Vores producenter gør det, som de er bedst til, nemlig at producere Danmarks bedste grøntsager. Så hjælper vi dem med alt det andet”, fortæller Christian Holmskov, Salgschef for Foodservice i GASA Nord Grønt.

 

Øje for de nyeste trends og tendenser
Når man som GASA Nord Grønt ønsker både at kunne levere produkter af høj kvalitet, og samtidigt inspirere både kunder og forbrugere, er det vigtigt at være på forkant med de nyeste trends og tendenser. Derfor holder GASA Nord Grønt hele tiden et vågent øje med udviklingen i branchen. Det gør de blandt andet ved at have en tæt dialog med indkøberne møde de professionelle forbrugere på lokale messer samt ved at afholde workshops hos nogle af deres helt store producenter. Alt sammen bidrager til at kunne arbejde innovativt, både, når det gælder udvikling af deres forretning og produkter. Og innovation er da også noget, der ligger GASA Nord Grønt nært. Man kan derfor blandt andet finde produkter, såsom farvede gulerødder, lilla blomkål og bolchebeder i deres sortiment. Et sortiment, der taler til både øjne og smag.

 

En lys fremtid for GASA Nord Grønt
Med en stigende tendens til mere frugt og grønt på tallerkenerne som følge af blandt andet trenden med kødfrie dage og et boom i antallet af vegetarer og veganere, ser fremtiden for GASA Nord Grønt særdeles lys ud. ”Vi håber og tror på, at fremtiden er lys for de danske grøntproducenter. Vi fornemmer, at der i store dele af markedet er en præference for dansk frugt og grønt i sæsonen. Samtidig vil økologisk frugt og grønt fortætte ekspansionen, og i Danmark er vi rigtig gode til at producere økologiske varer”, fortæller Christian. Desuden forudsiger Christian, at efterspørgslen på convenience produkter kun vil stige i fremtiden, og også her ser GASA Nord Grønt et stort potentiale ”Vi oplever, at tiden arbejder mod en stigende efterspørgsel på forarbejdede grøntsager, og derfor har vi blandt andet også etableret convenience-produktioner i vores gartnerier. På den måde kan vi efterleve forespørgslerne både på traditionel frugt og grønt samt på de forarbejdede produkter” afslutter Christian Holmskov.

GÅ TILBAGE

Relaterede varer