Dansk frugt: Nyd den lange sæson

Dansk frugt: Nyd den lange sæson

Æblet er et af de mest solgte frugter på det danske marked, men kun 30-40% af de købte æbler i Danmark er danske. Læs med her, hvor vi sætter fokus på de smagfulde danske frugter og giver og inspiration til at anvende dem i dit eget professionelle køkken.

I slutningen af 2022 samarbejdede vi med Vores Jord om at skabe opmærksom for, at dansk frugt stadig var i sæson, og at mange af vores samarbejdspartnere nu stod og ikke kunne afsætte deres varer: Æbleåret 2022 havde været rigtig godt, men der var ikke mange, der vidste, at dansk frugt stadig er god helt indtil maj.

Det skyldes, at vores æbler er høstes og opbevares i kølerum uden ilt. Elstar, Gala, Jonagold, Elise og Junami er sorterne, der egner sig bedst til lagring, og som derfor findes hen over vinteren og ind i foråret. 

Hos BC Catering støtter vi op om den danske frugtproduktion og de lokale danske frugt- og grøntavlere, og i samarbejde med Vores Jord sætter vi derfor igen fokus på sæsonens frugt – heldigvis er omsætningen af danske æbler fordoblet siden indsatsen i slutningen af året trådt i kraft.

 

Bæredygtige fordele

Der er mange fordele ved at benytte sig af og udnytte den danske frugt – bl.a. er det langt mere bæredygtigt at købe dansk, når det er i sæson: Klimabelastningen er nemlig tre gange så står, hvis du køber et fransk æble og syv(!) gange så stor, hvis det er et newzealandsk æble.

Samtidig støtter du lokale avlere og deres virksomhed, så vi i fremtiden også kan nyde godt af dansk-avlet frugt og dets lange sæson.

Det er vigtigt fortsat at bakke op om den fortsatte produktion af lokale råvarer, hvor både kvalitet og smag er i top, men hvor der samtidig også er kort vej fra jord til bord - derfor leverer vi dansk frugt, når det nu stadig er i sæson.

 

Lækre opskrifter med æbler

I tema-avisen DANSK FRUGT I SÆSON kan du bl.a. læse om Dansk Øhavsfrugt – det gode samarbejde og blive inspireret til at bruge danske sæsonæbler på en anden måde. Læs tema-avisen her.

Danske æbler kan jo anvendes på et hav af forskellige måder, og vi vil gerne give dig lidt ekstra inspiration i form af en lækker salatopskrift – du kan læse opskriften her.

Nedenfor kan du se en lille video, hvor salaten tilberedes.

GÅ TILBAGE