Sundt og bæredygtigt fiskeri

Sundt og bæredygtigt fiskeri

Hos BC Catering er vi som virksomhed MSC certificeret, og det er vi, blandt andet fordi vi ønsker at bevare de naturlige fiskebestande og opretholde et sundt og velfungerende økosystem. Men vi er det i høj grad også, fordi vi ønsker at bevare det lokale og kystnære fiskeri i Danmark. 

Når man fisker bæredygtigt, tages der højde for en række ting, som eksempelvis at sikre, der er nok fisk tilbage i havet til, at fiskeriet kan fortsætte langt ud i fremtiden. Derudover kigger man også på, hvilken indflydelse fiskeriet har på miljøet, så man undgår, at det påvirker andre arter i økosystemet negativt. Alt sammen er værdier, der tilsammen sikrer en leveringsdygtig fødekæde til fremtidige generationer, og som tager hånd om vores alle sammens gigantiske, naturlige køleskab, der er fyldt af havets velsmagende delikatesser. 

5 gode grunde til, at du skal købe bæredygtig fisk 

Der er mange gode grunde til, hvorfor du skal købe fisk, der er fanget bæredygtigt, men vi nævner her blot et par stykker: 

  • Du hjælper med at beskytte økosystemet, så havene bevares bæredygtige, sunde og ikke mindst fulde af liv - både nu og i fremtiden. 
  • Du er med til at støtte og bevare det lokale fiskeri verdenen over. I Danmark er det eksempelvis landets og måske verdens ældste landingsplads for fisk - Thorupstrand. 
  • Ved at købe MSC-certificeret fisk er du sikret, at fiskeriet er under kontinuerlig kontrol. Det certificerede fiskeri bliver nemlig kontrolleret årligt, så man sikrer, at kriterierne for bæredygtigt fiskeri efterleves. 
  • Det blå MSC-mærke findes kun på fisk og skaldyr, der kan spores til et MSC-certificeret bæredygtigt fiskeri. Du sikrer dermed dit køkken et rent og sporbart produkt. 
  • At anvende MSC-certificeret fisk i jeres køkken, kan være en værdi der med fordel kan fortælles videre til jeres gæster - og dermed styrke køkkenets grønne profil. 

 

GÅ TILBAGE

Relaterede varer