Så er den næste, danske Bocuse d'Or kandidat fundet

Så er den næste, danske Bocuse d'Or kandidat fundet

Danmark vandt med Kenneth Toft-Hansen Bocuse d'Or i 2019 og nu er den danske kandidat til at forsvare titlen fundet. Se hvem, der løb med sejren her.

Vinderen af den nationale udvælgelseskonkurrence til Bocuse d’Or er fundet. Det bliver Ronni Mortensen fra Geranium, der skal sikre Danmark en plads ved næste Bocuse d’Or-finalen i januar 2021. Ronni Mortensen vandt foran Tommy Friis på andenpladsen og Christoffer Brink på tredjepladsen i en konkurrence, der var præget af koncentration og høj stemning fra start til slut. Sebastian Holberg Svendsgaard modtog prisen som bedste assistent.


Vinderen af dagens danske Bocuse d’Or-udvælgelseskonkurrence blev Ronni Mortensen fra Geranium med sammenlagt 1359 point ud af 1600 mulige. På andenpladsen kom Tommy Friis fra Hotel og Restaurant Fru Larsen med 1322 point, og på tredjepladsen Christoffer Brink, tidl. Frank, med 1095 point. Pointene blev uddelt efter kriterierne: smag, originalitet, tekstur og tilberedning, visuelt udtryk og sauce. Der blev også uddelt en pris til den kokkeassistent under 23, som på bedste vis bidrog til teamworket i køkkenet. Denne pris gik til Sebastian Holberg Svendsgaard, som var assistent for Ronni. Vinderne fik overrakt diplomer, medaljer og blomster af Kenneth Toft-Hansen, der vandt guld ved finalen i Lyon i år, hans assistent, Christian Wellendorf, og formand for Akademiet Bocuse d’Or, Ritt Bjerregaard.


De øvrige deltagere i konkurrencen var Brian Pedersen fra Atelier 85 og Patrick Godborg fra Babette. Deltagerne har i løbet af dagen tilberedt to retter med henholdsvis rødtunge og kongekrabbe og lammeryg og lammehjerte. Retterne er blevet bedømt af et dommerpanel på i alt 16 dommere, og konkurrencen fandt sted under Bite Copenhagen i Bella Center.


Vi har set et virkelig flot niveau i dag med meget nytænkning i forhold til præsentationer og sjove teknikker. Ronni Mortensen leverede en super præstation, og jeg tror, han vil nå langt ved EM næste år i Estland. Jeg spår ham gode chancer. Ronni var med til at hjælpe mig i køkkenet op imod finalen i Lyon i år. Hans fiskeret var ekstremt visuelt smuk med mange spændende detaljer.” Kenneth Toft-Hansen, overdommer


I løbet af efteråret går forberedelserne og træningen til de europæiske mesterskaber i gang. Kandidatens træning bliver faciliteret af Akademiet Bocuse d’Or Danmark, som håndterer logistik, administration og ikke mindst tilvejebringer finansieringen af den danske kandidats deltagelse blandt andet i samarbejde med sponsorer.


Vinderen skal repræsentere Danmark ved den europæiske kvalifikationsrunde i Tallinn, Estland, i juni 2020. Finalen finder som altid sted i Lyon, Frankrig, og det sker i januar 2021. Bocuse d’Or er det uofficielle verdensmesterskab for kokke stiftet af den legendariske franske kok Paul Bocuse i 1983. Danmark har opnået flotte resultater i Bocuse d’Or, ikke mindst med guldet i år, sølv i 2015 og med Rasmus Kofoeds podiehattrick i 2005, 2007 og 2011.

BC Catering er som en af hovedsponsorerne af den danske Bocuse d'Or indsats stolt af at kunne sende den dygtige Ronni Mortensen til først Tallinn og derefter forhåbentligt til Lyon.

Kilde: Pressemeddelelse fra den danske Bocuse d'Or organisation.

GÅ TILBAGE