Sild er blandt de sundeste fødevarer, og af den grund ønsker vi at sætte fokus på Nordsøens superfood. Foruden sildens næringsrige fordele hører den også til kategorien bæredygtig og klimavenlig kost.
Mere sild på menuen
21.09.2022Nordsøens superfood
Foruden at silden passer ind i en bæredygtig og klimavenlig kost, er den også blandt de sundeste fødevarer, vi kan servere. Silden er nemlig spækket med en række livsvigtige mineraler og vitaminer. Faktisk er den lille, slanke saltvandsfisk så fuld af næringsstoffer og mineraler, at den har flere sundheds- og ernæringsanprisninger. Særligt anprises silden for sit høje indhold af Omega-3-fedtsyrer, A- og D-vitamin samt jod og selen, der alle er vigtige for vores sundhed og ernæring. Kort fortalt er silden en lokal superfood.
Vild med sild
Sild er for mange forbundet med højtider, hvor de typisk serveres marinerede og akkompagneret med en lille skarp – men sild kan mere end det! Med kampagnen ’Vild med Sild´ ønsker Sildebranchen at inspirere til nye måder at tænke sild ind i menuen. Kampagnen sætter bl.a. fokus på sild, som en sund råvare, der kan tilberedes på et væld af smagfulde måder, og denne kampagne støtter vi op om hos BC Catering.
Sild som spise
Silden er en kraftig og robust smagsgiver, og den er især god om efteråret, hvor den er større og federe og har mere smag. Kvaliteten af den lille havdelikatesse afhænger i høj grad af kvaliteten af det hav, den lever i - er havet rent og er der tilstrækkelig med føde, så har silden de bedste vilkår for at leve op til sit ry som ”Nordens sølv”.
Dyk ned i et gastronomisk univers, hvor superfooden er i fokus. Her kan du blive klogere på, hvad silden er for en fisk og dens historie. Derudover kan du læse mere om superfoodens fordele, dens smag og ikke mindst finde inspiration til at sætte mere sild på menuen.
Få mere inspiration her (whitepaper)
GÅ TILBAGE