BLUS

Danmarks gastronomiske foodservicemagasin

Velkommen til den 2. udgave af foodservicemagasinet BLUS, som bærer temaet Frugt & Grønt - Den grønne revolution.

 

Magasinet BLUS er lavet af lyst og passion for mad. Fordi vi tror på, at god mad er livskvalitet. At lyst og passion for mad i foodservice kan skabe en bedre forretning, faglighed og fremtid for alle.

 

Vi befinder os i en fantastisk branche, og arbejder hver dag hårdt for at blive den foretrukne fødevarepartner for hele Danmarks professionelle køkken. Sammen kan vi fremelske passion for mad. Sammen kan vi sætte fokus på, hvad det er, der gør mad til en god forretning. Velkommen til magasinet BLUS og rigtig god fornøjelse.

Hotel LEGOLAND leger med grøntsagerne

Grøn gastronomi for legebørn i alle aldre

Besøg det store køkken hos Hotel LEGOLAND, hvor køkkenchef Dennis Sondberg holder styr på 28 kokke og mange forskellige typer serveringer.

Hotel LEGOLAND har hele tiden fokus på, hvilke grøntsager, der er i sæson. Det er både med til at styrke bæredygtigheden og samtidig ved de, at deres gæster får en autentisk oplevelse, når de spiser hos Hotel LEGOLAND. Se filmen og få et sjældent indblik i et stort køkken, hvor der skal serveres for op mod 900 gæster om dagen.

Bagt rødkål med creme på rødkålsblade

Kål kan meget mere end du tror

Man må endelig ikke undervurdere kål. Det er masser af muligheder for at bruge kål i dine retter og du kan med forskellige snit skifte både smag og tekstur på den hårdføre grøntsag. I denne video ser du vores bud på en flot og velsmagende ret med bagt rødkål med creme på rødkålsblade, kastanjer og røde urter. Vi viser dig i videoen, hvordan retten skal laves. Du finder desuden opskriften med alle råvarer inde i vores omfattende opskriftdatabase - gå til opskriften her. God fornøjelse.

BLUS besøger Spisehuset på det indre Vesterbro

"Det skal ikke være så svært"

BLUS har besøgt Spisehuset i Kødbyen i København. En restaurant med sjæl, med fokus på bæredygtighed og biodynamiske grøntsager. I videoen fortæller Torsten Andersen om den simple tilgang, de praktiserer hos Spisehuset. Det er sæsonens grøntsager, der bestemmer menukortet og de vil hellere lave menuen om end købe grøntsager, som skal flyves ind. De bruger samtidig gerne de "skæve" grøntsager og har egen mini-produktion af krydderurten udenfor restauranten. Du skal simpelthen se denne video, hvor du får indblik i hverdagen på en af de mere utraditionelle resturanter i Danmark.

Dry-aged højrebsbøf med løg

Højreb modnet i 60 dage

Hemmeligheden bag den perfekte bøf ligger i modningen. I denne video tryller vi med højreb, som er modnet i 60 dage og tilberedt rød, som det hører sig til. Modnet kød har et meget mindre indhold af væske og derfor bør man være forsigtig med at stege kødet for længe. Se videoen og find inspiration til, hvordan du kan lave en helt igennem lækker ret med højreb, grillede løg og karamelliseret løgpure. Du kan også se hele opskriften lige her. Velbekomme - siger vi bare.

Tidligere udgivelser